Kargo entegrasyonu, alınan her sipariş için dakikalar içinde otomatik olarak kargo fişi ve barkodu oluşturur.
e-Arşiv fatura geçişi ile faturalama işlemlerinizde zaman kazanın, ek masraflarınızdan kurtulun.
e-Arşiv, e-Fatura mükellefi olmayan carilerinize kestiğiniz elektronik ortamdaki fatura türüdür. Kağıt fatura masraflarını ortadan kaldırarak online işlem yapılır. Dijital arşivleme imkanından faydalanarak finansal işlemleriniz daha sağlıklı ilerler.
Faturalarınızı e-Fatura mükellefi olmayan firmalara ve son kullanıcıya kesebilirsiniz.
Faturalarınız elektronik bir ortamda düzenlenir, raporlanır.
Zaman damgası ve mali mühür ile onaylanıp saklanır.
Faturalarınız minimum 10 yıl boyunca arşivlenir.
İnternet olan her yerden e-Arşiv Fatura uygulamasına erişim sağlayabilirsiniz.
GİB'e rapor verilir. Serbest format kullanılır.
Uzman ekip desteği ile e-Arşiv geçişinizi ekoCARİ ile birlikte tamamlayın, faturalarınızı tek tuşla göndermeye başlayın.
Kurulum ve entegrasyona ücret ödemeyin. Kağıt fatura ve kargolama masraflarından kurtularak faturalama sürecinizi yönetmeye başlayın.
Fiziki fatura saklama iş yükü ile uğraşmayın. Kestiğiniz bütün faturalar dijital ortamda saklansın, geçmiş verilerinizi dilediğiniz zaman görüntüleyin.
Faturalarınızı dilediğiniz her yerde anında gönderin. İlettiğiniz faturalarınız ön muhasebenize yansısın. Tahsilat ve ödeme süreç yönetiminiz kolaylaşsın.
Fatura işlemlerinizi manuel yapmak yerine otomatik yapın. Ön muhasebe programınızdan işlem detaylarını listeleyin. Tek ekrandan görüntüleyerek zaman kazanın.
Faturalama işlemlerine ayırdığınız süreyi, kolay ön muhasebe programı ekoCARİ ile kısaltarak zamandan ve iş yükünden tasarruf edersiniz.
Güncel teknolojiye uygun Ön Muhasebe yönetiminizde vergi uyumlu işlemler ile işletmenizin finansal takibini rahatlıkla yapın. Şirketinize büyüme yolculuğunda değer katın.
GİB tarafından 2023 e-Arşiv fatura tebliğ güncellemeleri yapıldı. Yayınlanan tebliğe göre, vergi mükellefine düzenlenen e-Arşiv fatura alt limiti 4.400 TL ve şahsa düzenlenen elektronik arşiv faturanın alt limiti 5.000 TL olarak belirlendi.
E-Arşiv faturaya zorunlu geçiş süreçlerinde de bazı değişiklikler yapıldı. 2022 yılında 3 Milyon TL brüt satış hasılatı olanlar, 500 Bin TL üzeri e-ticaret hasılatı veya gayrimenkul ve motorlu taşıt işlem hasılatı olanlar için zorunlu geçiş tarihi 1 Temmuz 2023 olarak belirlendi.
e-Arşiv, e-Fatura mükellefi olmayan carilerinize kestiğiniz elektronik ortamdaki fatura türüdür. Kağıt fatura masraflarını ortadan kaldırarak online işlem yapılır. Dijital arşivleme imkanından faydalanarak finansal işlemleriniz daha sağlıklı ilerler.
e-Fatura ve e-Arşiv Fatura, elektronik ortamda gönderilen fatura olup bazı temel farklılıklara sahiptir. e-Fatura, e-Fatura mükellefi olan şirketler arasında elektronik ortamda fatura gönderilip alınmasını sağlar. Yani e-Fatura sistemine kayıtlı olmayan mükelleflere e-Fatura gönderimi yapılamaz. Ayrıca E-Fatura’da gönderilen her fatura önce GİB’e iletilir, ardından alıcıya iletilmek üzere e-Fatura sistemine gönderilir.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın portal yöntemini kullanarak veya bilgi işlem sisteminizin Gelir İdaresi Başkanlığı’na entegrasyonu ile e-Arşiv Fatura uygulamasına geçebilirsiniz. Bu iki yöntemde GİB’in istediği kriterleri sağlamanız gerekir. Daha zorlu ve geçiş süreci daha uzun olabilecek seçeneklerdir. Diğer bir seçenek ise Özel Entegratör Yöntemi ile doğrudan entegrasyon sağlamaktadır. e-Arşiv Özel Entegratörü olarak adlandırılan, hizmet sağlayıcılar aracılığı ile e-Arşiv Fatura uygulamasına çok daha kolay ve hızlı bir şekilde dahil olabilirsiniz.
e-Arşiv kullanabilmek için E-Fatura kullanıcısı olmak zorunludur.
e-Fatura kullanıcıları e-Fatura kullanıcılarına yalnızca e-Fatura düzenleyebilirler. Bu çerçevede e-Arşiv mükellefi firmanın fatura keseceği kurum da e fatura kullanıcısı ise, e-Arşiv değil e-Fatura kesmelidir.